top of page

Verzorging

Professionele ervaring

Met mijn ervaring kan je erop vertrouwen dat jouw kat de juiste vachtbehandeling krijgt. Kammen, scheren, wassen…. We bespreken samen wat voor jouw huisdier de beste behandeling is!

Verzorging en diensten: Service

Laat jouw poes schitteren!

Blije huisdieren, ongeëvenaarde kattenverzorging

Bij Chateauchat kan je terecht voor alle zorgen die jouw allerliefste kat nodig heeft!

Voor de eigenaar is het niet altijd mogelijk om op elk moment de juiste verzorging te geven

en daarom bied ik graag mijn hulp aan.

Katten hebben nood aan een degelijke vachtverzorging. Het is een feit dat de kat sowieso zelf ook aan vachtverzorging doet, maar een poes kan haar haren zelf niet altijd optimaal verzorgen. Je kan dan jouw kat bij mij laten kammen of scheren en eventueel laten wassen indien gewenst.

kat trimmen.jpg

Trimmen

Catwalk ready

Een hond naar een trimsalon brengen is zeer normaal, maar voor katten is trimmen nog niet zo'n bekend fenomeen. Toch doe je je kat, met een goede trimbeurt, een enorm plezier. Hierdoor vinden steeds meer mensen hun weg naar een trimsalon om hun kat te laten trimmen. Er zijn echter maar weinig trimsalons waar dit mogelijk is. Katten zijn nu eenmaal anders dan honden in de omgang, maar ook in de behandeling die ze nodig hebben.

wassen kat.jpg

Wassen

Rise and shine

Je weet ongetwijfeld hoe vervelend het is als kattenhaar óveral terechtkomt. Vooral als je een langharige kat hebt, lijkt het een eeuwig gevecht. Je kat eens wassen tijdens de rui helpt aanzienlijk tegen al het haar. Het zorgt ervoor dat het dode haar weggespoeld wordt. Om zoveel mogelijk weg te krijgen, kan je na het bad met een borstel door de vacht gaan. Eveneens zorgt het ervoor dat de vacht gezonder wordt en meer glanst.

Sleeping Kitten

Scheren

Smooth criminal

Ongeacht het type, de leeftijd of het gedrag van jouw huisdier, elk van mijn diensten kan specifiek op hen afgestemd worden. Neem vandaag nog contact op met vragen over hoe ik kan helpen.

kat-nagels-knippen-.jpg

Nagels knippen

I just love my nails

Katten hebben hun nagels nodig om in bomen te kunnen klimmen en zichzelf te beschermen. Komt uw kat regelmatig buiten? Dan blijven de nagels meestal vanzelf op de juiste lengte en is knippen vaak niet nodig. Wanneer u een binnen- of oudere kat heeft en merkt dat een krabpaal niet voldoende helpt, kunnen de nagels toch te lang worden. Dan moeten ze regelmatig geknipt worden. Doet u dat niet, dan kunnen de nagels ingroeien en uiteindelijk ergere problemen, zoals pijnlijke zweren, veroorzaken.

Kattenoog

Oren en ogen schoonmaken

Loud and clear

Voor de oren geldt dat ze niet mogen ruiken en ze moeten er schoon uitzien, zonder oorsmeer. De ogen van een kat moet je ook regelmatig controleren.

Aaien van een White Cat

Dag en nacht verzorging

Responsible and reliable

Ongeacht het type, de leeftijd of het gedrag van jouw huisdier, elk van mijn diensten kan specifiek op hen afgestemd worden. Neem vandaag nog contact op met vragen over hoe ik kan helpen.

Diensten

Niet alleen kan je mij inschakelen voor de vachtverzorging van jouw trouwe vriend, maar ook voor medische ondersteuning, toedienen van medicijnen en opvolging bij het herstel na bv. een operatie kan je bij mij terecht. Met mijn diploma dierenartsassistente en de nodige ervaring in een dierenartsenpraktijk zal ik jou met raad en daad bijstaan!

Wondverzorging kat.jpg

Wondverzorging

Kitty au

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale omgeving te creeëren, waardoor een wonde zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wonde. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren. Daardoor kunnen wonden chronisch worden.

Feeding Pasgeboren Kitten

Toedienen van medicatie

Another pill? Give it to the dog

Als je kat ziek wordt en medicatie nodig heeft, kan dit een hele opgave zijn. Jouw dier is ziek, en je wilt natuurlijk heel graag helpen, maar katten zijn daar lang niet altijd van gediend. Het is dan nog belangrijker om met zo min mogelijk stress uw kat te kunnen helpen.

Circus Lion

Hulp bij gedragsproblemen

Down boy, down

Gedragstherapie is de oplossing om gedragsproblemen bij uw kat te verhelpen. Het is een praktisch en oplossingsgericht traject. Je krijgt inzicht in het gedrag van jouw kat en ontvangt een plan van aanpak waarmee je zelf aan de slag kan.

Aan huis service

Passie voor dieren

Daarnaast kom ik aan huis om op te passen wanneer jullie met vakantie zijn of gewoon een dagje weg zijn.


Voor jullie kat is het nog altijd het aangenaamste en minst stresserend wanneer zij in haar vertrouwde omgeving kan blijven. Maar als dit praktisch niet haalbaar is, bied ik ook hier een alternatief voor mijn kattenpension aan huis waar jullie huisdier bij mij thuis kan verzorgd en opgevangen met de grootste zorg.


Indien jullie niet over vervoer beschikken, kunnen jullie mij ook hiervoor inschakelen.

bottom of page